Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za novi dom porodici Abdić iz Rakovice
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za osiguranje novog doma porodici Abdić iz Sarajeva.

Mladi bračni par Aldin i Dženana, te njihovo dvoje dječice, četveroipogodišnji Dželil i desetomjesečna Džejla u požaru koji je zahvatio njihovu kuću ostali su bez ičega.

Za ovu porodicu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17039 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Uz pomoć komšija, porodica je uspjela samo spasiti trosjed, dvosjed, veš mašinu i dječiji ormar. Sve ostalo nestalo je u plamenu.

“Što mi nisi spasio četkicu dedo, kako ću sada prati zubiće” riječi su malenog Dželila nakon požara. Našem preslatkom dječaku komšinica je odmah donijela novu četkicu, a mi mu želimo osigurati topli dom u kome će uživati sa svojom porodicom koja trenutno živi u kući Dženaninih roditelja.

Aldin i Dženana su zaposleni, ali već imaju kredit koji moraju otplaćivati, te nisu u stanju ponovo izgraditi novu kuću za svoju porodicu.

Pored poziva na broj 17039, porodici Abdić možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.