Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Alme Sejdić iz Travnika koja sa stopostotnim invaliditetom živi od sedme godine. Pozivom na broj 17040 doniraju se 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Pomozimo 28-godišnjoj Almi iz Travnika: Sa stopostotnim invaliditetom živi od sedme godine
Foto: Pomozi.ba

Alma Sejdić već 28 godina boluje od teške kifoskolioze kičme zbog koje je godinama prikovana za invalidska kolica.

Iako je prošla kroz teško djetinjstvo, jer joj je otac poginuo dok je bila mala, a majka je sama odhranila nju i sestru, Alma je i dalje pozitivna i vesela osoba.

U protekle dvije godine njoj se pojavila fistula na lijevoj natkoljenici, za koju se sumnjalo da je zahvatila i dio koštane strukture zbog koje nije bila u mogućnosti da obavlja svakodnevne obaveze.

Nakon godinu dana bezuspješnog liječenja Alma je otišla na detaljnije pretrage i antibiotsko liječenje infekcije u Turskoj koje je riješilo problem sa fistulom. Međutim sada joj je potrebna i operacije kičme zbog kifoskolioze.

Kako bi pokrila troškove pretraga, liječenja i operacije, potrebno joj je 31.000 eura, koje nije u stanju da obezbijedi sama. Stoga joj je potrebna naša podrška.

Kako bi joj olakšali, osim poziva na broj 17040, donirati možete i putem web platforme www.pomoziba.org, te uplatama putem žiro računa i PayPala Udruženja Pomozi.ba.