U Zenici je uhapšen 37-godišnjak zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama. 

U Zenici uhapšen 37-godišnji muškarac zbog neovlaštenog prometa drogom
Foto: Ilustracija | FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su u srijedu pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Zenice, a u vezi  dokumentovanja krivičnog djela "neovlašteni promet opojnim drogama" iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.  

''U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe S.T. (1987.) iz Zenice. Pretresanje osobe i stana izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje krivičnog djela "neovlašteni promet opojnim drogama", kojom prilikom je pronađeno određena količina opojne droge "cannabis -hašiš"'', saopšteno je.

Navedena osoba se sumnjiči da je na području Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno nabavljala opojnu drogu "cannabis - hašiš" koju je potom skrivalo u stanu koji koristi. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će o  daljnjem statusu odlučivati Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FUP-a.