Pjevačica Verena Cerovina uhapšena je nakon što je policija istragom došla do saznanja da je pomagala pripadniku Škaljarskog klana da se skriva.

Brat uhapšene pjevačice prošle godine ranjen u Trebinju
Foto: Facebook | Verena Cerovina

Cerovina živi u Sarajevu, a prošle godine u maju, njena porodica je dospjela na strane crne hronike.

Naime, njen rođeni brat Stefan je u maju 2023. godine napadnut i ranjen hladnim oružjem od strane drugog muškarca, nakon čega je završio u bolnici. Pjevačica se tada oglasila i otkrila detalje, i tada je glasno opovrgla sve tvrdnje da joj je brat upetljan u kriminal.

Vezani članak Bh. pjevačica Verena Cerovina dovodi se u vezu sa skrivanjem pripadnika šljakarskog klana?

"Tačno je da je izboden. Stabilno je hvala Bogu, van životne opasnosti. Saznala sam jutros", rekla je tom prilikom Cerovina.

Tvrdila je tada da nikakav obračun nije bio u pitanju.

"Brat nema veze ni sa kim, ni sa čim. To je njegov drug iz djetinjstva. Ne znam što su se posvađali", rekla je Cerovina.

Mediji su tada prenijeli da je Stefana Cerovinu napao Nikola T. nakon što su zajedno bili u kafani. Za incident je Verena izjavljivala da ne zna gdje se dogodio.

"Nisam htjela brata da pitam, da mu ne smetam. Vidjela sam ga na pet minuta. Bitno je da je on dobro. Na intenzivnoj je njezi ovdje u bolnici u Trebinju", izjavila je Verena Cerovina za portal Avaza.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, 25. maja 2023. godine, evidentirali su krivično djelo "ubistvo u pokušaju".

Naime, policijska stanica je oko 23:15 sati zaprimila prijavu da je jedno lice zadobilo povredu od uboda noža u predjelu grudi od lica inicijala N.T. iz Trebinja.

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske uprave Trebinje koji su izvršili uviđaj kojom prilikom je izuzet nož kojim je počinjeno krivično djelo. Takođe, ovom prilikom je lišeno slobode lice inicijala N.T.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju događaj je kvalifikovalo kao krivično djelo Ubistvo iz člana 124. Krivičnog zakonika RS u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika RS”, saopšteno je tada iz PU Trebinje.

Ognjen Odović i Verena Cerovina uhapšeni su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

"Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog djela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana", saopštio je MUP Srpske.