Kamper ima brzo punjenje što vlasnicima omogućava da troše manje vremena na punjenje i više vremena na istraživanje.

Nova era kampovanja: Prvi hibridni kamper na svijetu
Foto: Thor Industries | Noviteti na putu

Thor Industries lansira hibridni kamper. S baterijama od 140 kWh, solarnim panelima i range extenderom na benzinski pogon, trebao bi imati domet od 800 km.

Thor Industries predstavio je hibridni kamper. Kamper pripada klasi A, prema američkom klasifikacijskom sistemu i prvi je takve vrste. Kamper neće biti dostupan u prodaji do 2025. godine, a razvija se zajedno s Harbinger Motorsom, piše Thor Industries.

Električni pogon Test Vehicle-a takođe pruža odlično ubrzanje i obrtni moment za sigurnu vožnju autoputem na planinskim putevima i po neravnom terenu.

Samo s baterijom kamper može preći oko 240 km, a ako se koristi benzinski motor, može ukupno preći oko 800 km. Na krovu kampera nalaze se solarni paneli koji pune baterije. Rad na aerodinamici također će pomoći u povećanju dometa vozila.

Električna arhitektura od 800 volti omogućava brzo punjenje na lokacijama DC Fast Chargera, što vlasnicima omogućava da troše manje vremena na punjenje i više vremena na istraživanje.

Vozilo se također može puniti na električnim vezama u kampu, kao i punjenje putem proširivača dometa i solarne energije.