U Bihaću, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, sinoć je usljed sukoba migranata ubijen migrant inicijala A.S., rođen 2007. godine u Siriji.

U Bihaću ubijen 17-godišnji migrant iz Sirije
Foto: Anadolija | Ulica 5. Korpusa

Sinoć je došlo do sukoba migranata u ulici 5. Korpusa u Bihaću, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović, potvrdivši da je jedna osoba preminula u kantonalnoj bolnici od zadobijenih povreda.

“Oko 18 sati i 25 minuta po izlasku na mjesto događaja zatečena su tri migranta inicijala M.S., rođen 2008. godine, A.J. rođen 2008. godine i M.Y. rođen 2002. godine, koji su stojali nad četvrtom osobom koja je ležala na zemlji. Radi se o osobi inicijala A.S. rođenoj 2007. godine u Siriji koja je imala vidne povrede u predjelu grudnog koša”, pojasnio je Beganović.

Dodao je kako je zbog težine povreda i pružanja neophodne medicinske pomoći, A.S. vozilom Doma zdravlja Bihać prevezen u kantonalnu bolnicu.

“U 19:15 sati osoba je preminula u kantonalnoj bolnici”, potvrdio je Beganović.

O svemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo, a operativnim radom došlo se do informacije o osobi koja bi mogla biti ili koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Podraga za njom je u toku, dodao je Beganović.