Jučer oko 17 sati i 55 minuta, policijska stanica Lukavac je zaprimila prijavu da je u mjestu Bikodže u Lukavcu, od strane nepoznate osobe, izvršeno razbojništvo nad radnicom sportske kladionice, kojom prilikom je otuđena određena količina novca.

U Lukavcu uhapšen 33-godišnjak zbog krađe u kladionici
Foto: Ilustracija

Operativnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac su, istog dana, identifikovali i oduzeli slobodu muškarcu koje se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenog krivičnog djela.

''Radi se o muškarcu inicijala A.Dž., rođen 1991. godine nastanjen na području grada Lukavac'', saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade i drugih poduzetih radnji u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, A.Dž. će danas, 16.9.2024. godine, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.