Foto: Tuzlanski.ba

Na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) dosad su primljene dvije osobe koje su stradale kad se danas kasno poslijepodne srušila skela u stambeno-poslovnoj zgradi u izgradnji u ulici Hiseta 11 na Marijin Dvoru.

Povezano: Teška nesreća u Sarajevu: Nekoliko osoba povrijeđeno u rušenju skele

"Došlo je do rušenja skele. Prema podacima kojima raspolažemo, jedan muškarac je povrijeđen. Nezvanično imamo informaciju da su dvije osobe poginule", rekli su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

[caption id="attachment_110628" align="aligncenter" width="673"]skela-sarajevo-nesreca344 Foto: Anadolija[/caption]

Jedna osoba je poginula na licu mjesta, dok je druga preminula nakon neuspjele reanimacije na putu ka Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić kazala je Feni da su kod pacijenta inicijala N.H. konstatirane teže tjelesne povrede, ali da je dijagnostika još u toku, piše radiosarajevo.ba

"Reanimacija drugog pacijenta inicijala H.R. počela je već u kolima Hitne medicinske pomoći, nastavljena je i na Klinici urgentne medicine, ali nažalost nije uspjela i preminuo je", kazala je i precizirala da očekuju još pacijenata.

[caption id="attachment_110630" align="aligncenter" width="661"]skela-sarajevo-nesreca3344 Foto: Anadolija[/caption]