"Zimski grad" u Tuzli: Zabavni programi, gastro ponuda i predstave za najmlađe
Foto: Tuzlanski.ba

Jednomjesečna manifestacija ˝Zimski grad˝ održat će se na Trgu slobode u Tuzli od 7. decembra ove, do 7. januara 2019. godine, a posjetioci će biti u prilici da prisustvuju koncertima, predstavama za djecu, podjeli paketića, stand-up komedijama, ali i da probaju nešto iz gastro ponude.

˝Mislim da će ´Zimski grad´, kojem smo dali oblik drvene tvrđave, biti nešto novo i zanimljivo. Sastoji se od tri dijela: adventski dio do Božića, novogodišnji i treći dio do pravoslavnog Božića. Kulturno-umjetnička društva će prezentirati običaje, a imat ćemo i zabavni dio koji će pružiti kvalitetan ugođaj˝, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Boris Balta, predsjednik Udruženja ˝Magic Factory˝, koje je uz ˝Life Style˝, ˝Venus Amica˝ u saradnji s Gradom Tuzla organizator manifestacije, koju je podržala i Vlada Tuzlanskog kantona.

Balta je naveo da će 8. decembra nastupiti Jasmin Stavros, 10. decembra Goca Tržan, 11. Al Dino, a pet dana poslije Lena Kovačević. Amel Ćurić nastupa 20., a Crvena jabuka 26. decembra. U međuvremenu će se predstaviti lokalni bendovi TNT, Retro Show Program, Why Not.

Inače, na istoj se lokaciji i u istom periodu održava još jedna manifestacija, ˝Zimska čarolija˝, u organizaciji Udruženja samostalnih obrtnika Tuzle, Grada Tuzle, Turističke zajednice Tuzla i gradskih javnih preduzeća i ustanova.

˝Nastala je pometnja među građanima i u medijima. ´Zimska čarolija´ i mi nastupamo zajedno. ´Zimska čarolija´ se održavala proteklih pet godina na trgu i oni imaju dio trga na kojem je smješteno 13 njihovih kućica, dok je na dijelu trga koji smo mi dobili na korištenje, 17 naših kućica. ´Zimski grad´ i udruženja ´Magic Factory´, ´Life Style´ i ´Venus Amica´ organizovali smo čitav muzički dio sadržaja˝, izjavio je Balta. (Tuzlanski.ba)