Foto: Tuzlanski.ba

I drugog sajamskog dana „Dječijeg sajma 2015“, koji se od petka 8. maja prvi put održava u Tuzli, građani Tuzle i cijele regije su pokazali veliko interesovanje sa sajamsku postavku i sadržaje.

Jučer je na Sajmu prigodnim programom Obilježen dan Europe, a svoj doprinos su kroz svoje prezentacije dale i ambasade Slovenije, Njemačke, Poljske i Hrvatske.

Organizatori i učesnici sajma, u sklopu programa su priredili i rođendansko slavlje Iztoku Grmeku, ambasadoru Slovenije u BiH, a slavlju uz rođendansku tortu pridružio i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Na sajamskoj pozornici su se smjenjivali brojni učesnici, a simpatije publike su osvojili najmlađi predstavnici SKUD Semberija Bijeljina i djeca iz vrtića JU Čika Jova Jovanović Zmaj Bijeljina, koji su prvi put nastupili u Tuzli.

Najveću pažnju posjetitelja su privukle „Igre bez granica i predrasuda“ koje su kroz takmičarski dio imale za cilj zbližavanje djece sa i bez poteškoća u razvoju. U igrama su nastupila djeca iz JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla, JU Centar za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“Tuzla, OŠ „Kreka“, OŠ „Jala“, OŠ „Simin Han“, OŠ „Mramor“, OŠ „Slavinovići“, OŠ „Pasci“ i OŠ „Podrinje“.

Posljednjeg dana sajma, organizatori su također pripremili brojne aktivnosti. Kolažnim programom će se predstaviti djeca iz tuzlanskih osnovnih škola Tušanj, Pazar i Mejdan i gosti iz Tešnja. KBS Tuzla Sinbra će imati prezentaciju borilačkih vještina za najmlađe, a na ceremoniji svečanog zatvaranja bit će nagrađeno i devet najboljih likovnih radova na temu „Europa u Tuzli, Tuzla u Europi“ u kojem je učestvovalo više od 300 selektiranih radova.

Kao i prethodnih dana, djeca će imati priliku učestvovati u brojnim radionicama i igraonicama za koje vlada veliki interes među mališanima. Također, i danas izlagači nude brojne sajamske popuste, podjelu gratis proizvoda, te edukativne i nagradne igre.

Radno vrijeme sajma danas je do 16.30 sati.

Kompletan program i satnicu događaja, zainteresovani mogu vidjeti na web stranici sajma: www.tuzlanskisajam.ba

PR tim manifestacije „Dječiji sajam 2015“