Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Visoke temperature se nastavljaju: Danas i narednih dana sunčano do 38 stepeni Celzijusa
Foto: Arhiva

Narednih dana u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, sa temperaturama do 38 stepeni Celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

"U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu, sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U nedjelju, sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 38 stepeni.

U ponedjeljak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U utorak, sunčano uz malu oblačnost. Vjetar Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren jugozapadni, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 stepeni.