Foto: Tuzlanski.ba

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i Međunarodna galerija portreta Tuzla, u srijedu 30.11.2016.godine, organiziraju "Večer arhitekture u Tuzli" - skup arhitekata Tuzlanskog kantona. 

U sklopu programa "Večeri arhitekture u Tuzli" , u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u srijedu 30.11.2016. godine, u 20:00 sati bit će otvorena izložba "Collegium artisticum 2016- Arhitektura".

Izložba je otvorena do 5.12.2016.godine, a ulaz je slobodan. Izložba Collegium artisticum 2016 - Arhitektura je tradicionalna godišnja izložba najboljih arhitektonskih ostvarenja u BiH.

Otvaranju izložbe će prethoditi službeni dio programa za arhitekte - tribina sa početkom u 18:00 sati.
U službenom dijelu programa arhitektima Tuzlanskog kantona bit će predstavljen Plan aktivnosti Asocijacije arhitekata u BiH kao i Plan aktivnosti AABH u Tuzli.

Predsjednik Upravnog odbora AABH Vedad Islambegović će prezentirati i online aplikaciju "Cjenovnik arhitektonskih usluga".

Održat će se i kratka prezentacija o višednevnom, arhitektonskom festivalu "Dani arhitekture", a arhitekti će biti upoznati i sa REVIT/ BIM softverima i tečajevima obuke za arhitekte koje će AABH organizirati u narednoj godini u svim gradovima BiH u kojima se ukaže interes.

Nakon otvaranja izložbe planirano je koktel druženje koje će pratiti izlaganje brendova iz građevinske industrije koji su i sponzori događaja.

Svoj proizvodni program i novitete predstaviti će firme:

- TECE - vodeći brend na tržištu inteligenentnih sustava u kućanstvu, sanitarne tehnike, cijevnih sustava i sustava odvodnje.

- Bojorad Brčko zastupnik austrijskog brenda STO - fasadni sustavi, unutarnje boje, epoksidni podovi i premazi;

- Ytong robna marka firme Xella BH d.o.o. je sinonim za porobeton sa širokom paletom proizvoda koji se nadopunjuju i čine jedinstven sistem gradnje.

Organizatori događaja su Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i Međunarodna galerija portreta Tuzla. (Tuzlanski.ba)