Fanovi širom svijeta odaju počast britanskoj glumici Maggie Smith, čija je uloga profesorice Minerve McGonagall u serijalu "Harry Potter" ostavila neizbrisiv trag na generacije gledatelja.

Fanovi odaju počast glumici Maggie Smith, voljenoj profesorici iz Harry Potter-a
Foto: Screenshot | Iskreni fanovi je nikada neće zaboraviti

Smith, poznata po svojoj impresivnoj karijeri koja obuhvata desetljeća rada na pozorištu i filmu, postala je ikona zahvaljujući svom portretu stroge, ali pravedne profesorice s Hogwartsa.

Kao McGonagall, Smith je utjelovila mudrost, snagu i nježnost koja je inspirirala ne samo Harryja i njegove prijatelje, već i milione fanova.

Njena sposobnost da balansira između autoriteta i topline učinila ju je jednim od najvoljenijih likova iz serijala, stoga ne čudi da je njena smrt izazvala tugu kod brojnih fanova koji su u njeno ime izašli na ulice.

@nattypie19

honored to have been apart of such a touching triubte tonight in Hogsmeade ❤️🪄 #fyp #harrypotter #professormcgonagall #wandsup #damemaggiesmith #universalstudios #hogsmeade #hogwarts #tribute

♬ original sound - .L_edits_1

Iako je Smith ostvarila brojne uspjehe u svojoj glumačkoj karijeri, za mnoge će zauvijek ostati profesorica McGonagall, čuvarica Hogwartsovih tradicija. Fanovi na društvenim mrežama često dijele omiljene trenutke iz "Harry Potter" filmova, uz izraze zahvalnosti što su odrasli uz lik kojeg je Smith oživjela s takvom posvećenošću.

Podsjećamo, Maggie je preminula jučer rano ujutro u bolnici uz porodicu koja je bila uz nju do posljednjeg trenutka.