Nakon što je u tri ciklusa učestvovalo više od 150 tenisera rekreativaca, na teniskim terenima TK Dramar i TK Poštar protekle sedmice odigrani su i mečevi završnog Mastersa. 

Foto: Tuzlanski.ba | Odlična organizacija i mečevi

U samoj završnici Mastersa učestvovala su 32 najbolje plasirana igrača po rang listi.

U finalnom susretu sastali su se Kerim Hadžihasanović i Emir Poljo koju su već u prvoj godinu učešća u ATR ligi stigli do samog finala. 

Duel najboljih opravdao je očekivanja nemalog broja pristutnih što potvrđuje i rezultat 4:6, 7:6, 12:10 u korist mladog Hadžihasanovića. 

"Želim se zahvaliti svima koji su učestvovali u ovoj sezoni. Igrali smo u ligi sa preko 130 sjajnih igrača. Sezona je bila fantastična, ne samo zbog takmičenja, nego i zbog predivnog druženja i upoznavanja mnogo dobrih ljudi. Posebno se zahvaljujem organizatoru, čija posvećenost i trud su učinili ovo mogućim", nakon osvojenog Mastersa izjavio je Kerim Hadžihasanović.

Amer Bajrić, predsjednk ATR-a (Asocijacije teniskih rekreativaca), ne krije zadovoljstvo organizacijom jedne od najljepših sportskih priča u gradu soli. 

"Imali smo rekordan broj učesnika, nikada više mečeva, nikada bolji kvalitet tenisa. U nešto više od pet mjeseci odigrano je nevjerovatnih 6300 sati tenisa + susreti Mastersa, uz poseban akcenat da je sve proteklo bez ijednog incidenta", navodi  Bajrić, uz najavu da pripreme za novu sezonu već počinju i da se rapidna polularizacija teniskog sporta u gradu soli očekuje i u narednoj godini:

"ATR liga u narednoj sezoni će biti otvorena za nove učesnike i nove teniske entuzijaste i zaljubljenike. Sezona će startati u aprilu i ponovo trajati do septembra, ATR obećava još bolju organizaciju, veći broj turnira i mnogo novih članova", za Tuzlanski.ba navodi Bajrić koji je svojim entuzijazmom rekreativni tenis u gradu soli podigao na izuzetno visok nivo u svim organizacionim segmentima.

Vezani članak Završena rekreativna teniska liga u Tuzli: Tokom vikenda mečevi završnog Mastersa

Nakon završenog Mastersa organizator je najavio i odigravanje revijalnog meča u kojem će snage odmjeriti prvoplasirani iz regularnog dijela takmičenja Said Husejinović i upravo osvajač Mastersa Kerim Hadžihasanović.