Foto: Tuzlanski.ba

Petorici Tuzlaka inače strastvenim navijačima AC Milana ostvario se kako kažu dječački san da uživo sa stadiona San Siro gledaju utakmicu svog omiljenog tima protiv najtrofejnijeg i najpopularnijeg talijanskog nogometnog kluba, Juventusa.

milan-juve-derbi003

Fizotarapeut u FK Sloboda Alen Altumbabić sa prijateljima Jasminom Kovačevićem, Igorom Gnjatovićem, Rusmirom Jašarevićem i Zamirom Muminovićem prisustvovao je velikom derbiju odigranom sinoć u okviru italijanske Serije A između Milana i Juventusa.

Razlog za slavlje na kraju imali su navijači Milana zahvaljujući sjajnom pogotku mladog Locatellija iz 65. minute koji im je donio pobjedu protiv “Stare dame”.

milan-juve-derbi001

"Kada smo vidjeli da Facebook stranica navijača AC Milana sa prostora Balkana organizuje odlazak na utakmicu protiv Juventusa odmah smo poslali upit i rezervisali mjesta. Što se organizacije tiče, sve što je bilo obećano u potpunosti je ispoštovano, a mi smo presretni prije svega zbog pobjede naše Slobode i naravno poraza Juventusa" - kazao je za Tuzlanski.ba Alen Altumbabić koji je za kratko u društvu prijatelja Tušanj zamijenio San Sirom.

milan-juve-derbi002

"Atmosfera na stadionu bila je fenomenalna, utakmicu je posmatralo oko 85.000 ljudi i sve je bukvalno proključalo kada je  Locatelli pogodio mrežu Buffona. Također imali smo sreću da je dan bio veoma lijep i sunčan pa smo mogli uživati i u šetnji nakon utakmice" - priča nam Altumbabić koji nije zaboravio ni naš portal kojem je maksuz poslao pozdrav iz Milana.

milan-juve-derbi004

"Na stadionu smo naravno imali Slobodine šalove i zastavu, a za Tuzlanski.ba smo specijalno pripremili pozdrav" - kaže fizotarapeut FK Sloboda.

U ime redakcije jedno veliko hvala što su nas se sjetili sa jednog ovako velikog sportskog događaja. (Tuzlanski.ba)