Treći internacionalni festival piva „Tuzla 2014“ uspješno je završen u kasnim satima prvog dana proteklog vikenda. Tuzlaci ali i ljubitelji piva sjeveroistočne BiH uživali su u trodnevnoj manifestaciji. Vremenske prilike i ovaj put nisu bile na strani organizatora, koje je pokvarilo posebno prvi dan, kada je bilo i svečano otvaranje. Organizatori Pivnica Boris i Ljubitelji piva B12 ove godine nisu ništa prepuštali slučaju tako da su na vrijeme organizovali šatore i natkriveni prostor koji je mogao da primi preko 1000 osoba.

Više fotografija sa festivala piva "Tuzla 2014" možete pogledati OVDJE.

Festival je svečano otvorio načelnik Tuzle Jasmin Imamović, a goste prvog dana festivala da podsjetimo zabavljali su grupe No Rulles i odlična tuzlanska grupa SIN. Drugog dana festivala broj gostiju znatno se povečao, tako da je Big Brotherse i Letu štuke slušalo preko 3000 posjetitelja piva. Za odličnu svirku posljednjeg dana festivala pobrinuli su se grupe Generacije bez kompasa i grupa Teška industrija koja je izmamila i mlade i stare da pjevaju zajedno.

Za razliku od prethodno dvije godine, ovogodišnji festival je opravdao svoje postojanje. Nažalost i ove godine vremenske prilike nišu išle u našu korist, ali smo uspjeli za sve goste obezbjediti natkriveni prostor. Prema prvim informacijama i utiscima, svi su bili zadovoljni i oduševljeni ovogodišnjom organizacijom. Imali smo odlične svirke nekoliko bendova od kojih bi izdvojili goste Letu štuke i Tešku industriju. Mnogo smo truda i napora uložili da ovaj projekat zaživi i opstane a najviše nam u tome pomaže generalni sponzor BH Telekom, bez kojeg sigurno ne bih uspjeli na ovom nivou i organizovati, istiže zadovoljni organizator Jelinić.

Prema slobodnim procjenama 3. Internacionalni festival piva „Tuzla 2014“ kroz trodnevnu manifestaciju posjetilo je preko 8000 ljubitelja piva i dobrog provoda.