Foto: Tuzlanski.ba

Prvog dana „Dječijeg sajma 2015“, koji se prvi put održava u Tuzli, prema procjenama organizatora, sajamske sadržaje vidjelo više od 6.000 posjetitelja.

Velika posjećenost se očekuje i danas kada je na programu Obilježavanje dan Europe, u okviru kojeg će pored dječijih scenskih nastupa učestvovati i predstavnici nekoliko Ambasada europskih država u BIH.

Od 14 sati na programu su „Igre bez granica i predrasuda“ sa posebnim naglaskom na aktivnosti zbližavanja djece sa i bez poteškoća u razvoju.

Također, danas će posjetitleji moći vidjeti i nastupe gostiju iz Bijeljine, Kaknja i Doboj istoka, zatim animatorske igrokaze mađioničara Aladina, Lonka Balonka, Šime Ešća, edukativne interaktivne igre plesa, učenja stranih jezika i na kraju dana „Fitness za sve“.

Pored konstantnog programa na sajamskoj pozornici djeca će imati priliku učiti strane jezike, proći kroz školu plesa, crtanja ili karatea, crtati grafite, išarati svoje lice, proći malu školu pranja zubića, te se družiti sa vatrogascima, ljekarima, veterinarima i drugim koji će realizovati mnoštvo radionica i i igraonica.

Također, izlagači nude brojne sajamske popuste, podjelu gratis proizvoda, te edukativne i nagradne igre.

Linos club Tuzla je u saradnji sa djecom iz tuzlanskih obdaništa i škola priredio je i prodajnu izložbu dječijeg stvaralaštva, a prihod od prikupljenih sredstva će biti usmjeren za kupovinu elektromotornih kolica za Zaru Sivčević iz Tuzle, koja boluje od cerebralne paralize horeoatetotičnog oblika.

Ulaz na sajam, koji traje do nedjelje 10. maja, je slobodan. Radno vrijeme sajma danas je do 20 sati.

Kompletan program i satnicu događaja, sa brojnim radionicama, igraonicama, maštaonicama i drugim zanimljivim sadržajima zainteresovani mogu vidjeti na web stranici sajma: www.tuzlanskisajam.ba