"Zalažemo se da se novac dobiven radom TE Tuzla korist namjenski - u svrhu smanjenja zagađenosti zraka u našem gradu", navodi se u saopštenju SBiH. 

SBiH Tuzla: Ne trebamo blokovske podjele, već rješenja za građane Tuzle
Foto: SBiH | Zasjedanje GO SBiH Tuzla

Gradski odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzla izdao je saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"U posljednjih nekoliko dana svjedočimo brojnim političkim prepucavanjima. Pritom se prave određeni interesni blokovi. Od toga građani Tuzle nemaju koristi. Zbog toga SBiH Tuzla poziva sve političke subjekte da se suzdrže od konfliktne retorike koja nema smisla, te posvete konkretnim rješenjima za dobrobit svih. SBiH Tuzla i 35 kandidata na našoj listi, uključujući kandidata za gradonačelnika Tuzle, gospodina Derviša Čička su pripremili konkretan program za Tuzlu. 

Prioritet Stranke za Bosnu i Hercegovinu su izbori u mjesnim zajednicama Grada Tuzla u skladu sa Statutom. Jednaka zastupljenost svih mjesnih zajednica Grada Tuzla, jer su svi njeni građani i njihovi problemi u mjesnim zajednicama bitni za naš grad.

Zalažemo se da se novac dobiven radom TE Tuzla korist namjenski - u svrhu smanjenja zagađenosti zraka u našem gradu. 

Tražimo sufinansiranje djece koja pohađaju privatne predškolske ustanove (obdaništa), jer sva djeca treba da su ravnopravno zastupljena u programima našeg Grada. Izgradnja reprezentativnih igrališta u svim mjesnim zajednicama je još jedan od fokusa našeg djelovanja, obzirom na važnost boravka djece na otvorenom i interakcije sa vršnjacima u vrijeme tehnologije. Gdje god je moguće, zalažemo se za ukidanje semafora u korist kružnih tokova. Tako se smanjuju gužve, kao i zagađenost. Širenje mreže centralnog grijanja je prioritet. Ne smijemo zanemariti naše građane koji nemaju pristup centralnom grijanju.

Pored navedenog, brojna su rješenja koja predlažemo. Jer za razliku od drugih političkih subjekata, cilj SBiH Tuzla je zaista rješiti, a ne stvarati nove probleme", navodi se u saopštenju GO SBiH Tuzla.