Radnici uništenih preduzeća: Vlada Bahrije Umihanića nije nestranačka, a najmanje ekspertna (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Mirni protesti radnika nekoliko uništenih firmi sa područja TK-a

Radnici uništenih industrijskih preduzeća koji su danas mirno protestvovali ispred pravosudnih institucija u Tuzli traže smjenu aktualne Vlade Tuzlanskog kantona, jer ništa nije uradila na pokretanju Dite i Konjuha. Traže da do predstojećih izbora izvršnu vlast preuzme Skupština Tuzlanskog kantona, koja također ništa nije učinila na revitalizaciji ova dva industrijska giganta.

Konačno su shvatili, da Vlada koju su birala nije nestranačka, a najmanje ekspertna. Nakon pet mjeseci vladavine, pala je na glavnom ispitu - revitalizaciji Dite i Konjuha od koje, definitivno, nema ništa.

Premijer je, međutim, spreman na ostavku, ukoliko to većina u Skupštini Tuzlanskog kantona, koju predvode SDA i SDP, odluči.

No, obesparvljeni radnici uništenih industrijskih preduzeća zaboravlju da su upravo oni birali i predložili aktualnu Vladu, koja je u stvarnosti, Vlada kolacionih partnera SDA i SDP-a.

Premijer je također potvrdio da je Vladina odluka o olakom preuzimanju Dite za marku ipak bila ishitrena, jer se ne zna kolike su akumilirane obaveze tog preduzeće koje treba preuzeti kanton. Zbog toga je tek nakon četiri mjeseca angažovao revizorsku kući da sve to ispita. (Federalna.ba)