Foto: Tuzlanski.ba

Da bi ugođaj na oba prekrasno uređena trga bio potpun nedostaju još samo sniježne padavine...

Zimski grad Tuzla počeo je na Trgu Slobode zvanično  12. decembra a trajat će sve do 7. januara. Istovremeno, u organizaciji Udruženja obrtnika Grada Tuzle, tokom mjeseca decembra na Sonom trgu upriličen je i praznični market, ‘Coca-Cola Zimska Čarolija’ što dodatno upotpunjuje zimsku ponudu u užoj gradskoj jezgri.

Tokom bogatog programa u okviru Zimskog grada, Tuzlaci će moći uživati uz TBF, Džejlu Ramović, VIS Retro, Big Brothers, Divan, TNT, Neska, Hameta i druge...

Istovremeno, organizatori prazničnog marketa ‘Coca-Cola Zimska Čarolija’ pripremili su razne zabavne događaje u novoj, intimnoj i prijatnoj atmosferi Sonog trga, gdje najmlađi gosti vrijeme mogu provoditi u dječijim kućicama i na zabavnim vožnjama u voziću, a oni malo stariji u slanom i slatkom izboru hrane.

Zimsku Čaroliju u četvrtak 19. decembra će dodatno uljepšati jedinstveni Coca Cola kamion, Djed Mraz i vilenjaci, s kojima će se tuzlanski mališani moći družiti od 17 do 20 sati, uz igru, poklone i osmjehe. Svi sugrađani su pozvani da donesu i igračke koje mogu ubaciti u Coca Cola kutiju, a koji će biti poklonjeni djeci kojoj će uljepšati praznike.

Ekipa City Guide 360 potrudila se da praznični izgled oba trga prikaže iz zraka: