U subotu 6.juna 2015.godine, zvanično će biti otvorena ljetnja sezona na kompleksu slanih jezera Panonika u Tuzli. Kao i predhodne dvije sezone, otvaranje turističke sezone na Panonskim jezerima se dešava u formi dvodnevne manifestacije ''Family Day'' i večernjom zabavom elektronske muzike „arTZ Music Fest Panonika 2015“.

Sva tri jezera su već odavno napunjena vodom i spremno dočekuju početak sezone, nemali broj kupača svakodnevno već uživa u kupanju i sunčanju. Vrijedno osoblje JKP “Pannonica” izvršilo je i posljednje pripreme kako bi početak sezone počeo u najboljem redu i ambijentu.

Slani slapovi kao posebna atrakcija  takođe su spremni da dočekaju veći broj kupača, danas smo posjetili kompleks Panonskih jezera a u prilogu vam donosimo fotogaleriju.

Otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone se nastavlja večernjom zabavom „arTz Music Fest Panonika Tuzla“, partijem elektronske muzike u sklopu  tuzlanskog festivala savremene umjetnosti "arTz". Zabava muzike i plesa će trajati do kasno u noć sa 6 regionalno poznatih DJ- a, a headliner je tuzlacima dobro znan DJ Petar Dundov. Lokacija održavanja zabave je predivan ambijent platoa na prvom jezeru - ''Ex Vrtić'' i dio velike plaže prvog Panonskog jezera.

Ulaz na Panoniku u subotu 6.juna je besplatan, a za večernju zabavu o "arTz Music Fest Panonika“, od 21 sat, cijena ulaznice je 10 KM. (Foto: V. Živković / Tuzlanski.ba)

U prilogu i kratki video kojeg smo snimili prilikom puštanja u rad slanih slapova: