„Nivea BH Fashion Week Tuzla“:Modne kuće i dizajneri oduševili prisutne (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

U sali Narodnog pozorišta Tuzla i TC Mercator, u protekla dva dana održan je prednovogodišnji modni hepening „Nivea BH Fashion Week Tuzla".

lejla-saletovicModne kuće i dizajneri koji su se predstavili na prvoj večeri manifestacije bili su Orijana Stojić, Velida Skaka, Senada Brković, Marina Kosorić i Lejla Saletović, te "Carmen Line", "Kula", Nerzz Bešlagić i bh. proizvođač obuće Baja Shoes.

Modna kuća "Kula" predstavila je dio kolekcije jesen-zima 2012/2013 koja se trenutno nalazi u prodaji i dio kolekcije proljeće-ljeto 2013/14.

- Naša ciljna grupa su elegantna, samouvjerena bussiness žena i muškarac, a naš moto je „stil je stav". Ženska kolekcija obuhvata kapute, koji su izrađeni od visoko kvalitetne vunene tkanine sa udjelom kašmira i angore. Imamo i raznih interesantnih modela mantila za sve generacije i za svaku ženu ili djevojku. Naravno tu su i kostimi i odijela za poslovnu ženu ali i prelijepe cocktel i bussiness haljine. Muški dio kolekcije predstavljamo sa kaputima, mantilima, jaknama i casual odijelima – rekla nam je Aida Pezerović, modni dizajner „Kule".

Modna dizajnerica Senad Brković iz Tuzle predstavila je kolekcija od 20 modela (kaputi, kompleti s haljinama, svečane haljine) inspirisanih ženstvenošću i ljepotom ženskog tijela koju je odlično upotpunjavala obuća Olly Tuzla.

- Sve što moja mašta zamisli, to ruka sprovede u djelo. U igri mašte, boja, igle i konca za heklanje, perlica i dugmića nastaje neobičan izrađen ručni nakit. Moja prva kolekcija nosi naziv "Igre boja", a uz nakit odlično su se kombinirale vesele boje obuće Retro Shoes – istakla je Lejla Saletović dizajnerica nakita iz Tuzle:

Modni dizajner Marina Kosorić, koja je certifikat modnog dizajnera stekla 2006. godine, u Odesi (Ukrajina) , u Tuzli je predstavila kolekciju pod nazivom "Melodija" a inspiraciju je pronašla u klasičnoj muzici.

- Moj suprug, Dražan Kosorić je kompozitor i uz klasičnu muziku koja je dio naše svakodnevice, nastala je kolekcija koja stilski odražava klasične vrijednosti u smislu harmonije boja, forme i oblika – istkala je Marina Kosorić.

Velida Skaka iz Sarajeva predstavila je kolekciju jesen-zima 2012/2013., koja je u potpunosti nosiva i namjenjena je za žene i djevojke koje u svakom trenutku žele izgledati lijepo i elegantno.

Nerzz Bešlagić je predstavio veliki izbor kožnih jakni i ekskluzivnih bundi od raznih krzna, dok je Baja Shoes, jedna od rijetkih domaćih kompanija koja se bavi proizvodnjom modne obuće, predstavila liniju Marine, žensku obuću za svakodnevnu upotrebu, liniju Samson žensku zimsku obuću, Covollini mušku modnu obuću i liniju Covollini sport

Predstavljena je i Carmen by Orijana luksuzna modna linija koju je lansirao najuspješniji BiH modni brend Carmen Line, a koju potpisuje dizajnerica Orijana Stojić.

Za estetski izgled manekena pobrinula se profesionalna ekipa frizersko-kozmetičkog salona Touch s preparatima za njegu kose Joico.

Prije svih revija, posjetitelji su mogli probati i uživati uz proizvode brenda Nestle Fitness žitarice, a gosti su osim u modi, mogli da uživaju i u ukusnim vinima Zadro.

Organizatori su zadovoljni posjetom i zainteresovanošću posjetitelja, što je razlog više da i naredne godine Tuzlaci imaju priliku vidjeti svoj „Fashion Week".{igallery id="4290" cid="200" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="60"}

Tuzlainfo.ba / Tuzlanski.ba