Nikola Lesar pobjednik Masterchefa: "Bosanci su emitirali krivi DVD" (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Jedini i pravi pobjednik druge sezone Masterchef-a je Nikola Lesar!

nikola-lesar

Superfinale je u Hrvatskoj emitirano u 20 sati, dok je u BiH počelo dva sata kasnije. Kako je tada već bilo poznato da je Nikola Lesar pobijedio u Hrvatskoj, gledatelji u BiH bili su iznenađeni kad su vidjeli emisiju koja je kod nas prikazana u kojoj je pobjedio njegov supernik Marko Palfi.

Nakon što je Nikola na svom Facebook profilu zahvalio svima na podršci i nedugo nakon toga putem komentara saznao da u BiH on zapravo "nije" pobjednik, brzo je objasnio o čemu se zapravo radilo:

"Snimljena su dva kraja, da se zataška curenje informacija o pobjedniku, Bosanci su emitirali krivi dvs..." napisao je u komentarima svog statusa sada već popularni "zmija".

Dakle, na kraju možemo sumirati da se radi o dva poteza od kojih je jedan izuzetno profesionalan u vidu snimanja dva završetka kako gledatelji nebi prije vremena saznali ko je pobjednik, kroz curenje informacija svih onih koji su bili zaduženi za ovaj projekat i drugi izuzetno neprofesionalan da je "fake" snimak sinoć ugledao "svjetlo dana" u najznačajnijem momentu cijelog serijala. Iz FTV-a su kratko poručili: "Mi samo emitujemo ono što nam je dostavljeno, mi nismo produkcija, noćas ćemo emitovati pravo finale"

U svakom slučaju zanimljiv TV presedan koji se ne dešava tako često...

PODIJELI

Tuzlanski.ba