Narednih dana u BiH ljetno vrijeme s temperaturama i do 30°C
Foto: Tuzlanski.ba

U Bosni i Hercegovini vrijeme jutros je pretežno sunčano, po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, javlja Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka u osam sati izmjerena je na Bjelašnici, jedan stepen, dok je najtoplije bilo u Gradačcu i Mostaru gdje je izmjereno 16 stepeni. U Sarajevu je izmjereno osam stepeni Celzijusa.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu sunčano prije podne. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 28.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

U subotu, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).