Načelnik Tuzle obradovao djecu novogodišnjim paketićima
Foto: Tuzlanski.ba

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, završio je danas sa podjelom novogodišnjih paketića. Na ukupno trineast adresa uruženja, organizacija i institucija koje okupljaju djecu podijeljeno je 1.500 paketića.

[caption id="attachment_24884" align="alignnone" width="600"]paketici ukcOpćina Tuzla je i ove godine obezbjedila 1500 novogodišnjih paketića kako bi obradovala tuzlanske mališane.[/caption]

Oko 140 mališana koji koriste usluge Centra za socijalni rad obradovano je novogodišnjim poklonom. Djeca Doma za djecu bez roditeljskog staranja, upriličila su i prigodan program kako bi se zahvalili predstavnicima Općine što ih svake godine obraduju pred praznike. Načelnik je posjetio i Kliniku za dječije bolesti u Tuzli kako bi obradovao djecu koja će novogodšnje praznike provesti u bolnici.

Ovo je 12-ta godina kako predstavnici Općine Tuzla uveseljavaju tuzlanske mališane prigodnim paketićima pred novogodišnje praznike.

Umjesto trošenja novca na protokolarne poklone zvanicama, novac je usmjeren za djecu kojima je potrebna posebna pažnja. Danas su osmijeh na licu, nakon primanja poklona, pokazala djeca Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli.

Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, tom prilikom je istakao da je važno djeci, koja imaju posebne potrebe, pokazati ljubav, pažnju i poštovanje, jer je njima potrebno malo da se obraduju.

Načelnik je posjetio i Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Udruženje građana oštećenog vida i Centar ˝Koraci nade˝ u Tuzli.