Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije  intenzivno tragaju za migrantima nakon što se jutros rano na Drini prevrnuo čamac u kojem je 25 migranata pokušalo prijeći rijeku na granici s Bosnom i Hercegovinom.  

Na Drini se prevrnuo čamac s migrantima: Pripadnici MUP-a Srbije tragaju za nestalima
Foto: Arhiva

Prema riječima migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci i spasioci pronašli su na obali 18 osoba, od kojih je troje djece, stoji u saopštenju. 

Ministar MUP-a Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Graničnoj policiji Ljubovija pripadnici Granične policije BiH te mještanin tog naselja prijavili da se tijekom noći na Drini prevrnuo čamac s migrantima, koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku između mjesta Drlača u općini Ljubovija i Orlice u općini Zvornik.

"Osim pripadnika Policijske postaje Ljubovija i Sektora za izvanredne situacije, u potrazi sudjeluju i pripadnici Postaje granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak ronilaca a sve u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata", stoji u saopštenju.