Foto: Tuzlanski.ba

Koncert u potpunosti ispunio očekivanja prisutnih.

\"kaleidoskop-kooncert\"U okviru četvrtog dana održavanja Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop večeras je u parku ispred Muzičke škole održan prvi od predviđena tri koncerata.

Kao i proteklih godina najviše pažnje na festivalu privlači muzički dio, pa je tako i večeras u parku ispred Muzičke škole bilo prisutno nekoliko hiljada naših sugrađana.

Nakon što je Frenkie skupa sa svojim bendom \"Montirani Proces\" dobro zagrijao prisutne, na binu je izašao i Edo Maajka te su skupa kako to godinama rade u bukvalnom smislu razdrmali tuzlansku publiku. Adrenalin i pozitivna energija su bili glavni pokretači ove FM JAM mašine. Za DJ pratnju zadužen je bio  DJ Masta, koji je savršeno odradio svoj dio posla.

Prisjetio se Edo i pojedinih svojih hitova koje je snimio prije 10-tak godina a neki od njih su \"Mi smo prikaze\", \"Mahir i Alma\", zatim hitove koji su nastali nešto kasnije poput: \"No Sikiriki\", \"Bomba\", ali i niz drugih pjesama sa posljednjeg albuma bili su dio večerašnjeg Edinog repertoara.

Nakon Ede Maajke kao šlag večerašnje noći nastupili su članovi hrvatske grupe The Beat Fleet ili poznatiji kao TBF. Na jedan poseban način Splićani su svojim hitovima uz karakteristično savršenu izvedbu vokala Mladena Badovinaca dali i posljednji \"šmek\" večerašnjoj noći. Vrijedi istaknuti i dobar nastup lokalnog benda Urban Instink.

Ulaz je bio besplatan a organizator koncerta je Općina Tuzla, sutra na istom mjestu nastupanju tuzlanski duo Čaroban svijet i Majke.

\"kaleidoskop-koncert2\"

\"kaleidoskop-koncert\"

\"DSCN3346\"

\"kaleidoskop-koncert3\"

Tuzlanski.ba