Čitatelji šalju: Pretjerano kičasto ukrašavanje ugostiteljskog objekta u Tuzli?
Foto: Tuzlanski.ba

Fotografiju nam je poslao naš čitatelj Kenan, uz poruku:

ukrasavanje-kic

"Nadam se da ćete moje pismo i sliku objaviti jer za Vas slovim da ste jedan portal koji je glas naše čarsije, našeg ponosa i naše Tuzle. Ja koji sam odrastao u ovoj čarsiji ne mogu dopustiti da se na ovaj način 'ukrašavaju' objekti, ako se ovo može nazvati ukrasom. Ovo je sramota, barem u centralnom dijelu grada! Priznat ćete što je previše, previše je..."

Vaše mišljenje, da li je ovo ukrašavanje pretjerano, s ukusom ili bez, kičasto ili umjereno, uopšte o ukrašavanju grada, zgrada, objekata?

Zanimljiv komentar na našoj Facebook stranici ostavio je čitatelj Edin koji je napravio paralelu u odnosu na Sarajevo:

"Objašnjenje,recimo Sarajevu je urbanistički riješeno na koji način se ukrašavaju objekti,tako da nekih javnih objekata kao ovakav u samom centru Tuzle nepojmljiv. Tuzla nema urbanističkog rješenja za ovaj problem."

Čitatelj Senko Bajramović: "Kad čovjek pogleda kod sata samo jednog prodavca novogodišnjih nakita,kapa jelki itd itd,dok ih je prošlih godina bilo mnogo više.Skontaš da više nije to to!!!"

Admir Čavalić: "Radi se o privatnom vlasništvu, kojeg vlasnik ima pravo da koristi kako god želi, pod uslovom da ne ugrožava (fizičku) slobodu i prava drugoga. Dakle, onaj dio o "javnim objektima" ne stoji. Ovo je privatno. Stoga cijeli tekst pada u vodu. ps: Malo tolerancije ne bi škodilo jer ipak građanstvo (tolerancija, otvorenost, građanski maniri itd.) čine grad, a ne forma novogodišnjih ukrasa."

PODIJELITuzlanski.ba