Imamović: "Svima nam je Karaula zadavala glavobolje, sretan sam zbog prokopavanja Tunela"
Foto: Tuzlanski.ba

U izjavi za "Podnevnu hroniku" TK radija, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na pitanje kako komentariše današnji početak izgradnje Tunela Karaula nije krio zadovoljstvo i ocijenio ovaj projekat historijskim ali i od stateškog značaja za Tuzlu, Tuzlanski kanton ali i BiH u cijelosti.

"Tuzla i građani Tuzle već dugo čekaju da se skrati putovanje do glavnog grada ali i konačno riješi najlošija dionica od svih putnih pravaca u BiH a to je prevoj Karaula. Svima nam je Karaula zadavala glavobolje, često smo je zvali "cesta smrti" i isto toliko često govorili da Karaula mora pasti i sretan sam što je konačno savladavamo, što se poboljšava svaka vrsta veze između glavnog grada u drugog grada po veličini u Federaciji a to je Tuzla", kazao je gradonačelnik Imamović.

Načelnik Imamović navodi da svi još od daleke 1965 godine čekamo da se riješi ovaj problem i evo današnji potez pokazuje da nerješivih problema nema.

"U razgovorima sa predstavnicima vlasti u Federaciji isticali smo tri ključna strateška pitanja za Tuzlu a to je Tuzla grad, što smo dočekali, donošenja Zakona o izdvajanju dijela prihoda Elektroprivrede za Tuzlu, što je također riješeno i evo ulazimo i u realiziranje još jednog važnog pitanja a to je moderna i brza komunikacija Tuzle i glavnog grada BiH", kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. (RTV TK)