Hranu za djecu traže putem oglasa
Foto: Tuzlanski.ba

Očajna porodica Đuranović iz Skender-Vakufa

oglas

U bezbroj oglasa pod rubrikom "razno", gdje samci uglavnom traže partnera za ljubavnu vezu ili brak, u posljednjem broju jednog bh. lista pojavio se i apel nezaposlenih roditelja koji traže pomoć za svoju maloljetnu djecu.

- Nezaposleni roditelji dva sina, od četiri godine i drugi od pet mjeseci, traže pomoć od dobrih ljudi u hrani, garderobi i slično, unaprijed zahvalni - navedeno je u oglasu pored kojeg je ostavljen i kontakt telefon očajnih roditelja.

Na naš poziv javila se Sanja Đuranović (33), majka četverogodišnjeg Stefana i petomjesečnog Gorana. Ona s djecom i mužem Slavkom (39) živi u selu kod Skender-Vakufa nedaleko od Banje Luke.

- Ni muž ni ja ne radimo, a trudimo se svaki dan da nađemo bilo šta kako bismo zaradili platu, posebno muž. Jako nam je teško i nemamo nikoga da nam pomogne, pa je muž odlučio da ode u Banju Luku i napiše oglas u nadi da će neko pročitati i pomoći - ispričala je Sanja, koja je naglasila da je 100 maraka dječijeg dodatka, koje prima od Centra za socijalni rad, jedino čime raspolažu tokom mjeseca.

Tuzlanski.ba / Avaz