FK Sloboda osuđuje napad na člana FK Tuzla City: U sportu nema mjesta za takve stvari
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice FK Tuzla City fizički napadnut član njihovog kluba, četrnaestogodišnji dječak, FK Sloboda oštro osuđuje svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade, a koje uzrokuju obilježja sportskih klubova.

FK Tuzla City i FK Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca - djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega.

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve oni koji se osjećaju dijelom crveno - crne porodice molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države - u sportu nema mjesta za vandalizam.

Dječaku Tuzla City -a u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti.