Kako napominju iz BIHAMK-a, čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama.

I danas velike gužve na granicama Bosne i Hercegovine
Foto: Screenshot

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Brod, Orašje, Šepak, Deleuša, Ivanica, Prisika, Bosanska Kostajnica, a na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bijača, Doljani, Kamensko i Bosanska Dubica duga su zadržavanja u oba smjera.

”Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba”, istakli su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju objavljenom danas u 13.30 sati.

Na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak 26. avgusta od 8 sati do utorka 27. avgusta 2024. godine do 8 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

”Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen”, saopštili su iz BIHAMK-a.

Do kraja avgusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.