Tokom vikenda, 20. i 21. jula 2024 godine, članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca su boravili na pripremama u Sanskom Mostu.

Foto: Eko ronilacka grupa invalida | Raj za avanturiste

Kako se bliži vrijeme takmičenja članovi grupe su odlučili svoje pripreme obaviti na malo drugačiji način u prelijepom prirodnom ambijentu.

Sanski Most, grad smješten na devet rijeka – Sani, Sanici, Dabru, Zdeni, Blihi, Majdanskoj rijeci, Japri, Sasinki i Kozici, pružio im je savršenu kulisu za nezaboravne treninge podvodne fotografije.

Zahvaljujući srdačnim domaćinima iz ronilačkog kluba „Vir-Sana“, otkrili su najljepše lokacije duž rijeke Sane, diveći se njenim bistrim vodama i bogatstvu podvodnog svijeta.

"Bistrina vode, bogatstvo ribljeg fonda i prelijepi podvodni ambijenti, pružaju savršene uslove za trening podvodnih fotografa. Zahvaljujući prijateljima iz ronilačkog kluba „Vir-Sana“ iz Sanskog Mosta ronili smo na najljepšim lokacijama na rijeci Sani.

Krajišnici, osim što su odgovorni ljudi kada je u pitanju ekologija, su svakako i dobri domaćini. Ovim putem se zahvaljujemo našim kolegama roniocima iz prijateljskog nam kluba, koji su se potrudili da nam pokažu sve ljepote Sanskog Mosta i učine naš boravak ugodnim.“ kažu iz Eko-ronilačke grupe invalida.

Za kraj njihovog boravka u Sanskom Mostu, posjetili su čuveni vodopad rijeke Blihe, čija voda s visine od 56 metara ostavlja posjetioce bez daha. Ovaj prirodni spektakl privlači ljude iz svih krajeva svijeta, nudeći im prizor koji ostaje urezan u sjećanju zauvijek.

U skladu sa svojom misijom, članovi Eko-ronilačke grupe invalida ne samo da su se pripremili za nadolazeća takmičenja, već su i duboko uživali u ljepotama Sanskog Mosta, obogaćeni novim iskustvima.