Amosu ističe licenca upravitelja u općini Tuzla!
Foto: Tuzlanski.ba

Služba za stambene poslove općine Tuzla okončala je aktivnosti na provođenju Konkursa za izbor i imenovanje upravitelja stambenih zgrada na području općine Tuzla za period 01.01.2013. godine do 31.12.2015. godine.

tuzla zgrade

Nakon okončanja Konkursa imenovani su: Bam-Investtrade, Bosna-lift, Tehkomerc i Vodo-ins.

Samo su navedena pravna lica ovlaštena da se mogu baviti poslovima upravitelja stambenih zgrada na području općine Tuzla u naznačenom periodu. Sljedećim pravnim licima prestaje važiti certifikat za obavljanje poslova upravitelja stambenih zgrada na području općine Tuzla sa danom 31.12.2012. godine i to: Direkciji za obnovu i izgradnju, d.o.o. Tom cat i Amos Tuzla.

Obavještavaju se etažni vlasnici zgrada koji imaju zaključenje ugovore sa ovim pravnim licima, da ti ugovori prestaju da važe sa 31.12.2012. i od tog dana nisu obavezni da navedenim pravnim licima vrše uplatu naknade za obavljanje i održavanje zajedničkih dijelova zgrade.

Etažni vlasnici, koji su ovime izgubili upravitelja, dužni su do 15. januara 2013. izabrati novog, a koji ima certifikat. Ukoliko etažni vlasnici ne izaberu novog upravitelja u datom roku, Služba za stambene poslove donijeće Rješenje o imenovanju prinudnog upravitelja.

Tuzlanski.ba / RTV SLON