Foto: Tuzlanski.ba

Prvi reket svijeta Novak Đoković ponovo je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

Đoković je u Bosni i Hercegovini boravio i tokom prošle godine u maju i steptembru gdje se nakon Sarajeva odmah uputio u Visoko i sada je već redovan gost.

Đoković je posjetio Arheološki park “Bosanska piramida Sunca” u Visokom za koje je ranije govorio kako energiju koju dobije na ovom mjestu koristi za naredne sportske izazove.

"Osjetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida također, emitirali neku vrstu vibracije od kojih se moglo opustiti i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovjek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vrijeme osloboditi čovjeka potpuno od bilo kakvih tjeskoba, psihičkih i fizičkih. Dok si pričao, iza mene se obrušilo nekoliko kamena, shvatio sam to kao skidanje slojeva, osjetio sam da su se ljudi kroz meditaciju u tunelima mogli puno brže povezati s tim svemirskim dimenzijama i silama koje su im služile za puno toga" –  rekao je Novak tokom jedne od ranijih posjeta dok su napravili pauzu od provlačenja kroz uzane tunele pune vode. (Hayat.ba)