Organizatori pozivaju se ljubitelje tenisa da tokom vikenda posjete teniske terene Dramar i da uživaju u odličnom teniskim mečevima.

Završena rekreativna teniska liga u Tuzli: Tokom vikenda mečevi završnog Mastersa
Foto: Tuzlanski.ba | Rekreativni tenis u Tuzli sve popularniji

Nakon skoro šest mjeseci bespoštednih borbi, gdje je u tri ciklusa učestvovalo više od 150 tenisera rekreativaca koji su odigrali veliki broj odličnih mečeva u različitim ligama i grupama, došao je trenutak odigravanja završnog Mastersa.

"Imali smo rekordan broj učesnika, nikada više mečeva, nikada bolji kvalitet tenisa, ali nažalost i nikada manje raspoloživih terena i optimalnih uslova za odigravanje istih. U nešto više od pet mjeseci odigrano je nevjerovatnih 6300 sati tenisa uz poseban akcenat da je sve proteklo bez ijednog incidenta", navodi Amer Bajrić, predsjednk ATR-a (Asocijacije teniskih rekreativaca).  

Samu završnicu ATR-a u završnoj fazi sezone izborila su 32 najbolje plasirana igrača po rang listi, koji su obezbjedili učešče u ovogodišnjem Mastersu koji će biti odigran u danima vikenda (21. i 22. septembar) na terenima TK Dramar u Tuzli.

Nakon završetka Mastersa organizatori najavljuju da pripreme za novu sezonu već počinju i da se rapidna polularizacija teniskog sporta u gradu soli očekuje i u narednoj godini:

"ATR liga u narednoj sezoni će biti otvorena za nove učesnike i nove teniske entuzijaste i zaljubljenike. Sezona će startati u aprilu i ponovo trajati do septembra, ATR obećava još bolju organizaciju, veći broj turnira i mnogo novih članova", za Tuzlanski.ba navodi predsjednik asocijacije Amer Bajrić koji je svojim entuzijazmom rekreativni tenis u gradu soli podigao na izuzetno visok nivo u svim organizacionim segmentima.

Organizatori pozivaju se ljubitelje tenisa da tokom vikenda posjete teniske terene Dramar i da uživaju u odličnom teniskim mečevima nakon kojih će posljednja rekreativna teniska zabava u sezoni biti zaključena druženjem svih učesnika i ljubitelja tenisa.