Španski teniser Carlos Alcaraz, osvajač četiri Grand Slam turnira, izjavio je da gust raspored turnira predstavlja veliki izazov za igrače, kako u smislu održavanja motivacije, tako i zbog povećanog rizika od povreda.

Alcaraz: Već sada mnogi igrači pate od povreda zbog prenatrpanog rasporeda
Foto: X.com

Treći teniser svijeta, koji je ove godine osvojio Roland Garros i Wimbledon, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, izrazio je zabrinutost da će se situacija dodatno pogoršati u budućnosti zbog povećanja broja obaveznih turnira.

"Čini mi se da će narednih godina biti još više obaveznih turnira, i to bi moglo na neki način da nas ‘ubije‘", rekao je Alcaraz, koji trenutno igra za Tim Evrope na Laver Cupu u Berlinu, gdje je savladao Bena Sheltona iz Tima Svijeta.

"Već sada mnogi igrači pate od povreda zbog prenatrpanog rasporeda, a vjerovatno će sve više vrhunskih igrača propuštati turnire zbog toga."

Alcaraz, koji je ove godine odigrao 50 profesionalnih mečeva u singlu, pobjedivši u 41 od njih, priznao je da se više puta suočavao sa nedostatkom motivacije zbog pretrpanog kalendara.

"Nekoliko puta sam osjetio da ne želim ići na neki turnir, već da bih radije ostao kod kuće sa porodicom i prijateljima," rekao je španski as.

Alcaraz će u nedelju igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza u još jednom meču grupne faze Laver Cupa, nakon što je u paru sa Norvežaninom Casperom Ruudom već nastupao.