U Tuzli je danas otvoren XIV Tradicionalni turnir u sportskom streljaštvu vazdušnom puškom za osobe s invaliditetom “Drugi oktobar”, koji se održava u streljani Kampusa Univerziteta.

Foto: Grad Tuzla | Brojni učesnici stigli u Tuzlu

Ova manifestacija, organizovana u povodu obilježavanja Dana Grada, 2. oktobra, predstavlja značajan korak ka podršci inkluziji osoba s invaliditetom.

“Posebna nam je čast podržavati ovako uspješan klub, posebno što je riječ o streljačkom klubu osoba s invaliditetom. Ovaj turnir još jednom potvrđuje posvećenost Grada Tuzle inkluziji svih koji trebaju biti uključeni u društvene, kulturne, sportske i ekonomske sfere života, kako bi se kvalitet života svih osoba podigao na viši nivo,” istaknuo je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle na otvaranju turnira.

Ova manifestacija se održava po 14. put, čime se pokazuje dugogodišnja tradicija podrške Grada Tuzle. Organizatori naglašavaju važnost pomaganja osobama s invaliditetom u svim aspektima njihovog života, a sportsko streljaštvo se prepoznaje kao jedan od segmenata u kojem se može ostvariti inkluzija.

Grad Tuzla nastavlja raditi na unapređenju infrastrukture, kako bi osobama s invaliditetom i osobama s poteškoćama u razvoju omogućili lakše kretanje kroz grad.

“Još je puno posla pred nama, ali zajednički možemo izgraditi još bolju i kvalitetniju Tuzlu,” poručeno je.

Turnir je okupio veliki broj klubova ne samo iz Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, nego i iz drugih regija, uključujući Sisak iz Republike Hrvatske.

Ova prelijepa manifestacija dodatno dokazuje da Tuzla njeguje bogatstvo različitosti, zajednički život i vrijednosti antifašizma.