Posljednja dva predstavnika Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu, Larisa Cerić i Mesud Pezer, nastupaju danas.

Larisa i Mesud danas nastupaju na OI, evo kada i gdje ih gledati
Foto: Olimpijski komitet BiH

Naša džudistkinja Larisa Cerić će prva na borilište. Nju od 10 sati očekuje nastup u preliminarnoj borbi u kategoriji preko 78 kilograma.

Larisa će se u trećoj borbi na prvom tatamiju boriti protiv Sydnee Andrews iz Novog Zelanda, a ako pobijedi ide u osminu finala gdje bi se borila sa pobjednicom iz duela ROchele Nunes i Sarre Mzougui.

Naš bacač kugle, Mesud Pezer, će nastupiti u kvalifikacijama za finale ovog atletskog takmičenja.

Kvalifikacije su na programu od 20 sati i 10 minuta, a ako se plasira u finale, Pezera ćemo gledati sutra, u subotu od 19 sati i 35 minuta.

Nastupe posljednjih predstavnika Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama možete pratiti u direktnom prijenosu na BHT 1.

Podsjećamo, prethodnih dana su Bosnu i Hercegovinu predstavljali i Lana Pudar, Aleksandra Samardžić i Jovan Lekić. Pudar je bila 17. u disciplini 100 metara delfin i 12. u disciplini 200 metara istim stilom, dok je Lekić zauzeo 30. poziciju na 400 metara slobodnim stilom. Džudistkinja Samardžić eliminisana je u drugom kolu.