Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjerila je danas u prijateljskoj utakmici snage sa reprezentacijom Albanije. Na gostovanju u Elbasanu, naš tim je slavio rezultatom 2-1.

Igrala se 6. minuta kada je iskoristio grešku golmana Albanije i šutirao ka praznoj mreži, a domaći su fudbaleri nekako izbacili tu loptu. Ipak, naša akcija je nastavljena, a u kaznenom prostoru Albanije je fauliran Krunić. Loptu je na bijelu tačku namjestio Džeko, koji je postigao svoj jubilarni 50. gol u dresu reprezentacije. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom našeg tima.

Kada se u nastavku  stvorio prostor za kritike naše reprezentacije, naši fudbaleri su odigrali odličnu akciju i stigli do novog pogotka. Pogodak je za naš tim postigao Senad Lulić, a prethodno su sjajnu akciju napravili Džeko, Krunić i Kenan Kodro, koji je upisao i asistenciju za pogodak.

Pogodak za domaći tom postigao je Bekim Balaj nakon centaršuta sa desne strane, a naša odbrana nije baš dobro reagovala u toj situaciji. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Naš tim bi trebao spreman dočekati naredni kvalifikacioni duel protiv Grčke, u kojem moramo osvojiti tri boda kako bismo zadržali realne šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. (Tuzlanski.ba)