Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić zvanično je predstavljen kao novi igrač CSKA Moskve.

Pjanić se spreman izviniti Rusima za izjavu: Dolazim iz zemlje u kojoj je bio rat i znam šta je to
Foto: Instagram | Miralem Pjanić

Pjanić je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Kazao je kako je jako sretan, te jedva čeka da počne igrati za novi klub. 

"Veoma sam sretan što sam ovdje i što sam potpisao ugovor. CSKA je veliki klub sa dugom historijom. Poznajem CSKA veoma dobro, jer sam ovde došao da igram u evropskim takmičenjima. Ovo je klub sa historijom koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi", kazao je.

Dodao je da je novi klub sa "ogromnim potencijalom i legendarnim igračima kao što je Igor Akinfejev".

Ono što je zanimljivo i što mnogi komentarišu nakon spomena njegovog dolaska jesu njegove izjave prije dvije godine, o kojima se Pjanić oglasio te rekao kako mu je žao ako je tada nekoga uvrijedio.

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najlakši trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam - moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije", pojasnio je.

Vezani članak Miralem Pjanić na videu predstavljanja u CSKA jaše konja: "Vratio sam se, sada sam među konjima"

Kako kaže, nada se da će se situacija što prije riješiti.

"Došao sam iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumijem kako politika funkcioniše i kako utiče na sport. Međutim, ja sam fudbaler i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i koristim CSKA - to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i partneri mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe", zaključio je.