Ugostitelj Sejo Brajlović danas je posjetio kafić Zmajevo srce u Tuzli u kojem rade osobe sa Down sindromom i drugim teškoćama u razvoju. 

Sejo Brajlović uručio donaciju Zmajevom srcu u Tuzli, a za građane obezbijedio besplatne kafe 3 dana
Foto: Screenshot | Donacija za uspješniji rad i opstanak

Tim povodom družio se sa uposlenicima, uručio vrijednu donaciju, ali i putem svojih društvenih mreža pozvao sve pratitelje da posjete ovaj kafić. 

''Ako ste u Tuzli, svratite. Vaša čak i kratka posjeta im je velika podrška. U ovom kafiću rade osobe sa Down sindromom i drugim smetnjama u razvoju. Odgovornost društva je da osobama sa invaliditetom pruži priliku i pomogne im na sve moguće načine'', naveo je Brajlović.

Važno je, kaže on,  prepoznati šta sve mogu, a ne šta ih okolnosti otežavaju.

''Zbog toga će ovaj kafić biti dokaz njihove sposobnosti i činjenice da se osjećaju društveno korisnim'', dodao je.

Ako ste u Tuzli svratite, Vaša i kratka posjeta njima je velika podrška.U ovom kafiću rade osobe sa sindromom Down i...

Posted by Restoran Brajlovic on Thursday, September 26, 2024

Iz Zmajevog srca su se zahvalili Brajloviću na vrijednoj donaciji, ali i obavijestili građane da im je upravo na ime ovog ugostitelja omogućena besplatna kafa tri dana. 

''Zahvaljujemo se legendi Seji na vrijednoj donaciji. Dogovorili smo da u Sejino ime iduće sedmice počastimo kolačima i sokovima djecu sa invaliditetom i da građani Tuzle piju kafe tri dana besplatno u našem Klubu. Sve ovo činimo kako bismo imali više gostiju i kako bismo povećali broj konobara'', naveli su.

Podsjećamo, Zmajevom srcu je potrebna što veća posjeta građana kako njihov opstanak ne bi bio upitan, a i kako bi što veći broj osoba sa sindromom Down i drugim poteškoćama u razvoju dobilo priliku za rad i inkluziju.