Priče da bi Sandro Kulenović mogao zaigrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine postale su sve aktuelnije.

Zanima li Kulenovića uopće reprezentacija BiH? Ovo je stav oca nove Dinamove zvijezde
Foto: Sandro Kulenović (Instagram)

Ne čudi to ako se uzme u obzir da je Dinamov napadač skoro zabio dva gola i bio junak u pobjedi nad Qarabagom, ali i zbog toga što je njegov Almin rođen u Bihaću i što je tokom karijere upisao nekoliko nastupa upravo za naš nacionalni tim.

Priča je odjeknula u hrvatskim medijima i “škakljiva” je iz razloga što je Sandro zapravo rođeni Zagrepčanin koji je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske.

Majka mu je također Hrvatica, praktički iz centra Zagreba, a ako je vjerovati onome što pišu mediji iz susjedstva o promjenu državnog dresa on ni ne razmišlja. Niti ga je bilo ko kontaktirao.

“Jedini poziv koji ga zanima je od Zlatka Dalića. Hoće li ga dobiti pokazat će vrijeme, ako nastavi igrati kao sada i zabijati kako je krenuo u novoj sezoni, ni izbornik na to neće moći ostati imun”, piše list Sportske novosti.

Novinar portala Reprezentacija.ba kontaktirao je njegovog oca Almina, nekada stopera bihaćkog Jedinstva, koji se po tom pitanju nije želio oglašavati.

“Trenutno je situacija takva da u dogovoru s klubom ne istupamo u javnost jer im predstoje važne utakmice te žele na tome zadržati fokus. Molio bih vas da to prolongiramo za neku drugu priliku“, napisao je stariji Kulenović novinaru Reprezentacija.ba portala.

Sandro Kulenović je član Modrih već pet godina. Radi se o 24-godišnjem, izrazito korpulentnom napadaču, kojeg izuzetno cijeni i Sergej Jakirović.

Protekle sezone je dresu Dinama zabio osam ligaških golova.