Težak poraz Željezničara od Viteza na Grbavici (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U posljednjem susretu 5. kola Premijer lige BiH, večeras su na Grbavici snage odmjerili Željezničar i Vitez. Vitez je nadigrao jako lošeg domaćina i slavio je sigurnu pobjedu rezultatom 2-0.

Fudbaleri Željezničara večeras su dočekali domaću utakmicu protiv Viteza sa šansama da se uvjerljivom pobjedom probiju na sam vrh tabele. Teška i nepredvidiva sezona Premijer lige BiH dovela je do toga da već nakon 5 kola nema ekipe koja nije upisala najmanje dva lošija rezultata. Tako su lideri na tabeli Zrinjski i Sloboda sakupili po 10 bodova, a Željezničar je sa 7 bodova imao šansu da ih sustigne trijumfom.

Bilo je jasno da posao za Željezničar neće biti tako jednostavan, pošto su za protivnika imali dosta dobro organizovanu ekipu Viteza, koja je sakupila pet bodova od početka sezone, uz samo jedan minimalan poraz. Golove za veliku pobjedu Viteza postigli su Kapetam i Kokot.

Želji slijedi nova teška utakmica protiv Zrinjskog na Grbavici, Vitez će ugostiti Radnik. Na tabeli bolje stoji sada Vitez, koji ima osam bodova i na petom je mjestu, dok Željo ima bod manje i zauzima sedmo mjesto. (Tuzlanski.ba)