Ova reakcija dodatno je opravdala njegovu godišnju platu od 3,5 miliona dolara — očito je da je izuzetno dobar u svom poslu!

Messijev tjelohranitelj kao 'brzi Gonzalez' utrčao u teren zbog fana: Ovakav sprint ne viđamo često!
Foto: Screenshot | Detalj sa utakmice

Video koji prikazuje tjelohranitelja Lionela Messija, Yassinea Chuekoa, postao je pravi hit na društvenim mrežama, prikupivši više od 17 miliona pregleda.

Na nedavnoj utakmici između Inter Miamija i Toronta, mladi fan je istrčao na teren pokušavajući doći do slavnog argentinskog igrača. Chueko je odmah primijetio dječaka i munjevitom brzinom potrčao prema njemu — čak bi i Usain Bolt bio impresioniran tim sprintom.

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

Ova reakcija dodatno je opravdala njegovu godišnju plaću od 3,5 miliona dolara — očito je da je izuzetno dobar u svom poslu!

Brza i odlučna reakcija osigurala Messijevu sigurnost

Incident se dogodio tokom napetog trenutka na terenu, ali zahvaljujući Chueku, situacija je brzo pod kontrolom. Mnogi su komentarisali da je tjelohranitelj pokazao veliku profesionalnost i spremnost da zaštiti jednog od najvećih fudbalskih igrača današnjice.

Chueko je ranije služio kao vojni specijalac, što dodatno objašnjava njegovu brzinu, preciznost i sposobnost da reaguje u najkritičnijim situacijama. Nakon ovog događaja, njegov status na društvenim mrežama naglo je porastao, a korisnici ga hvale kao vrhunskog profesionalca.

Videozapis je brzo postao viralan, a fanovi širom svijeta komentarišu Chuekovu reakciju i sposobnosti, čime je još jednom istaknuto koliko je Messi okružen vrhunskim timom ljudi, kako na terenu, tako i van njega.