Svjedočimo svaki dan pronalasku novih tijela na područjima koje su zahvatile katastrofalne poplave.

Nedim Sladić otkrio šta poplavljena područja mogu očekivati u narednom periodu
Foto: Nedim Sladić | Facebook | Najpoznatiji bh. meteorolog

Stanje na klizištima i dalje je izuzetno teško, a akcije čišćenja nakupljenog nasipa i materijala i dalje traju. Novo upozorenje meteorologa o padavinama je na snazi. U Novom danu na N1 oglasio se meteorolog Nedim Sladić.

Nedim Sladić odmah je na početku razgovora za Novi dan kazao kako padavine u narednom periodu neće biti obilne.

“Padavine neće biti obilne, to nam daje određenu dozu olakšanje. Najgore je iza nas. Možemo razmišljati o stabilizaciji vremena za iduću sedmicu. Unazad četiri-pet mjeseci suočili smo se sa izražajnim nepogodama, ali i temperaturnim oscilacijama. Situacija je bila teška i za prognoze, ali samo neka je narod izvukao bolju stranu. Samo da se nisu ponovile nemile scene”, kazao je Sladić.

Naveo je kako imamo još jedan val padavina u petak, ali da ne bi trebao da pogodio dio Hercegovine.

Vezani članak Nedim Sladić zabrinuo novom prognozom

“Mi još u petak imamo jedan val padavina, oni bi donosio centralnom i istočnom dijelu Bosne. Što se tiče Hercegovine možemo biti mirniji. Poplavljena područja bi se trebala vraćati u mirnu situaciju. Obilnije padavine ostaju iza nas. Vrlo je važno istaknuti da nema značajnijih temperaturnih oscilacija i da ih neće biti. Sada su temperature deset stepeni više nego inače. Ni iduće sedmice nemamo minusa. Čekamo kako će se jesen odvijati, da vidimo šta možemo očekivati tokom zime. Nešto će biti svježije tokom vikenda. Minusa i dalje nemamo, temperature ostaju iznad prosjeka”, kazao je Sladić.