Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F.M, koje je jučer pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem.

Završena obdukcija tijela 31-godišnjakinje u Tuzli: Smrt nastupila nasilnim putem
Foto: Tuzlanski.ba | Naselje Rovine

O tačnim uzrocima smrti više detalja će biti poznato nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Dežurni tužilac je u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas obavio uviđaj u blizini porodične kuće u ovom tuzlanskom naselju gdje je jutros pronađeno beživotno tijelo majke preminule djevojke.

Vezani članak Pronađeno beživotno tijelo žene koja se sumnjiči za ubistvo kćerke u Tuzli

''Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti žene'', navedeno je. 

Tokom uviđaja koji je jučer obavljen u porodičnoj kući, kao i danas na lokaciji gdje je pronađeno tijelo majke, su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za smrt obje osobe. Istražne radnje su u toku.

Podsjećamo, beživotno tijelo 31-godišnjakinje je jučer pronašao njen otac u porodičnoj kući u Tuzli, a policija je danas pronašla i beživotno tijelo njene majke u šumskom području u blizini kuće.