Kultni engleski klub na rubu ponora
Foto: Tuzlanski.ba

Već dva mjeseca igrači Bolton Wanderersa nisu dobili platu na vrijeme i sada igrači ne žele trenirati.

Neki igrači kasno su dobili uplate nakon neizvjesnosti oko preuzimanja kluba koji se bori za ostanak u Championshipu, drugom kvalitativnom engleskom rangu.

Zaposlenicima u nekad stabilnom Premierligašu rečeno je da će novi vlasnik osigurati da se plate isplate u petak ako dođe do preuzimanja.

Boltonu, koji je trenutačno 23. u Championshipu, zbog financijskih je problema zatvoren trening-centar i pitanje je hoće li se klub spasiti od gašenja koncem sezone.

Situacija u klubu je mučna - 9. marta protiv Millwalla domaća ligaška utakmica bila je pod znakom pitanja jer klub nije imao dovoljno financijskih sredstava za plaćanje osiguranje na stadionu.

Vlasnik Ken Anderson, protiv kojeg navijači već duže protestuju i traže njegov odlazak, želi prodati i spasiti klub, ali za sada nema uspjeha na tom planu.

Najveći uspjesi u 145-godišnjoj historiji Boltona su osvajanje četiri trofeja FA kupa 1923., 1926., 1929. i 1958. godine. 2006. i 2008. je igrao kvalifikacije Kupa UEFA, a ispao je od Lokomotiva iz Plovdiva i Rabotničkog. (Index.hr)