Lige Petice: PSG neumoljiv, Dybala srušio Lazio, golijada u Gelsenkirchenu (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Po jedna utakmica Bundeslige, francuske Ligue 1 i italijanske Serie A odigrane su večeras, i nije bilo nekih većih iznenađenja. Schalke je slavio na domaćem terenu pobjedu protiv Hannovera, PSG nastavio dominaciju na gostovanju kod Nice, dok je Juve dobio u Rimu na krilima Dybale.

U prvoj utakmici 15. kola Bundeslige, Schalke je ostvario rutinsku pobjedu protiv HannoveraBreitenreiterova momčad došla je u vodstvo preko Geisa iz penala u 51. minutu, za 2-0 pogodio je Huntelaar u 73. minuti. Saint-Maximin je 9 minuta prije kraja donio nadu gostima da se mogu vratiti. Ali sve sumnje oko pobjednika su otklonjene golom Di Santa samo 60 sekundi kasnije, kojem je samo 5 minuta trebalo da pogodi mrežu Hannovera nakon ulaska u igru.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Paris Saint-Germain je nastavio dominaciju u francuskom šampionatu. Ovaj put Parižani su slavili na gostovanju kod Nice na krilima Zlatana Ibrahimovića. Cavani je načeo mrežu domaćih u 35. minutina asistenciju Ibrahimovića. Samo 7 minuta kasnije Nica ostaje bez Hulta nakon crvenog kartona, a Ibrahimović pogađa za 0-2 minutu prije odlaska na odmor. Za konačnih 0-3 ponovo mrežu trese trenutno prvi strijelac Ligue 1 sa 12 pogodaka, Zlatan Ibrahimović.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Juventus je sa raspoloženim Dybalom, koji je napokon počeo da pruža partije kakve se od njega očekuju, slavio protiv Lazija u Rimu. Stara Dama je povela u 7. munutu, kada je sjajno po strani je prošao Dyabala, ubacivši loptu u peterac Marchettija, ali nespretno interveniše Gentiletti pogodivši vlastitiu mrežu. Allegrijeva ekipa dolazi do pobjede u 32. minuti kada na asistenciju Madžukića pogađa Dybala za 0-2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Sutra su na rasporedu utakmice Liga Petice širom Evrope. (Tuzlanski.ba)

Zlatan Ibrahimović Goal - Nice 0-3 PSG - 04-12... by LiG2Fr


Paulo Dybala Fantastic GOAL Lazio 0-2 Juventus... by EntertainmentLive