Foto: Tuzlanski.ba

Kao što je već poznato, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je, po prvi put od svog osnivanja, domaćin Evropskog prvenstva "A" divizije za žene, koji će se održati od 6. do 14. jula 2019. godine.

U glavnom gradu naše države učestvuje 16 najboljih evropskih U-18 ženskih reprezentacija: Italija, Belgija, Litvanija, Poljska, Latvija, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Izrael, Srbija, Rusija, Češka Republika, Španija, Mađarska, Bjelorusija i Bosna i Hercegovina.

- Već 30. juna nam stižu prvi gosti. Sve reprezentacije su smještene u Hotelu Hollywood na Ilidži, a utakmice se igraju u dvoranama "Mirza Delibašić" i "D1" u Skenderiji. Otvaranje prvenstva je 6. jula 2019. godine u 14 sati utakmicama u kojim se sastaju Italija - Belgija i Španija - Francuska - rekli su u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Stručni štab naše reprezentacije čine selektor Slaviša Ožegović, Aida Kalušić, koja obavlja funkciju pomoćnog trenera, dok se o fizičkoj spremi naših Zmajica brine Saša Marković. U stručnom štabu je i fizioterapeut Alma Teletović.

Roster našeg tima čine: Ines Babić, Darija Babić, Vanja Božić, Merjema Bučuk, Elma Feukić, Marija Kešeljević, Jovana Kovačević, Ksenija Mitrić, Azra Nikšić, Iman Peljto, Sanja Radulović, Ajla Selimović, Hena Spahić, Dragana Zubac i Anđela Šipka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi svoje utakmice igra u dvorani "D1" od 18:30 sati. Zmajice 6. jula igraju protiv Latvije, 7. kontra Litvanije, a 8. protiv selekcije Poljske.

- Košarkaški savez Bosne i Hercegovine koristi priliku da se zahvali svim sponzorima, koji su pomogli pri organizaciji ovog zaista velikog događaja. Želimo se pokazati kao dobri domadini svim gostima, a svim ljubiteljima košarke ponuditi vrhunske utakmice u našem gradu - poručili su iz Saveza. (Tuzlanski.ba)

Kompletan raspored utakmica pogledajte OVDJE